Манчестър Юнайтед ще опита да привлече централния бранител на Барселона Самюел Умтити през този трансферен прозорец. 25-годишният френски футболист е спряган за напускане на „Камп Ноу”, въпреки че желанието на играча е да остане да играе за испанския шампион.

Друг английски клуб – Арсенал, също предявява интерес към Умтити, но исканата цена от Барселона е прекалено висока за „артилеристите”, които както и Ман Юнайтед се провалиха в опита си да се класират за Шампионската лига през следващия сезон.

Испанският Mundo Deportivo пише, че трансфер в Премиър лийг за защитника е напълно възможен, като Ман Юнайтед ще опита да е най-бърз в преговорите. „Червените дяволи” искат да се подсилят в отбраната, след като са следени и Хари Магуайър и Калиду Кулибани, но двамата ще трябва да бъдат закупени за рекордна сума пари.

Барселона пък е съгласен да се раздели с Умтити, който загуби титулярния си статут в Каталуния за сметка на неговия сънародник Клеман Ленгле, след като лекуваше травма през 2018/19.

Юнайтед вече закупи Даниел Джеймс от Суонси Сити и е на път да официализира трансфера на крайния бранител на Кристъл Палас Аарън Уан-Бисака.