Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман ще загърби интереса на Манчестър Юнайтед, тъй като предпочита да играе в Барселона. Това съобщи американската медия ESPN.

Френският национал обезателно ще довърши сезона с  „дюшекчиите”, а през лятото очаква да бъде продаден на каталунския гранд. В неговия договор има освобождаваща клауза на стойност 100 милиона евро (88,2 милиона паунда), която по всяка вероятност ще бъде активирана.

Гризман изнудва Юнайтед за купища пари

През миналото лято Гризман беше близо до това да подпише с Юнайтед, който настояваше сериозно. В крайна сметка 26-годишният играч избра да остане на „Уанда Метрополитано”, защото почувства, че няма да е редно да напусне, докато „рохибланкос” бяха със забрана да регистрират нови играчи.

Барселона от своя страна преди дни финализира рекордния трансфер на Филипе Коутиньо от Ливърпул за 142 милиона паунда. „Блаугранас” обаче не смятат да спират с марковите попълнения дотук и ще вложат всички сили в привличането на Гризман.

Диего Симеоне не вижда проблем Гризман да напусне

Самият френски национал от своя страна е повече от готов да заиграе на „Камп Ноу” и според испанското радио „Кадена Сер” вече е в напреднали преговори относно личните си условия. От Барса ще му предложат същата заплата, която към момента взима друг от основните играчи – Луис Суарес. Така Гризман ще бъде вторият най-добре платен футболист на Барселона след Лионел Меси.