Младият краен защитник на Манчестър Юнайтед Диого Далот може да се раздели с клуба през летния трансферен прозорец, съобщава британските таблоиди. 21-годишният португалец пристигна на "Олд Трафорд" преди лятото на 2018 година срещу 19 милиона паунда от тима на Порто, като бе спряган за един от най-перспективните десни бекове в Европа.

Той обаче не успя да се наложи като титуляр при "червените дяволи" то този момент, до голяма степен и заради редица контузии. През миналото лято Юнайтед привлече за десния фланг на защитата Арън Уан-Бисака от Кристъл Палас срещу 50 милиона и младият англичанин много бързо се наложи като основен играч в схемата на мениджъра Оле Гунар Солскяер, благодарение на отличните си изяви с екипа на тима.

По този начин шансовете на Далот допълнително намаляха, макар и той да изигра няколко силни мача за тима през кампанията. Изглежда все по-вероятно, че той ще е един от много напускащи след края на сезона, като за изходящ трансфер са спрягани още Крис Смолинг, Фил Джоунс, Андреас Перейра и Джеси Лингард. Ръководството на Юнайтед обаче няма да приеме оферта на стойност по-малко от 30 милиона паунда за португалския защитник.