Стефано Сенси, който се завърна наскоро от контузия, получена в средата на октомври, се надява следващата 2022 година да даде „нов живот“ на кариерата му.

Бившият халф на Сасуоло претърпя няколко контузии досега през сезона и за момента те му костват, както място в йерархията на Симоне Индзаги в Интер, така и в националния отбор на Италия. 26-годишният полузащитник е твърдо решен да си върне мястото в тима на „адзурите“, особено преди предстоящото Световно първенство.

Сенси дойде с големи очаквания на „Сан Сиро“ през 2019-а и в първите си месеци под ръководството на Антонио Конте показа страхотни игри. За негово нещастие обаче, от началото на 2020-а до ден днешен, италианецът е съпътстван от контузии и не успява да разгърне качествата си в пълна степен.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

На Апенините предполагат, че Дженоа и Специя биха имали сериозен интерес към халфа, но той самият се цели по-високо.

През изминалото лято Фиорентина имаше запитване към „нерадзурите“ Сенси, но до по-сериозни преговори не се стигна. „Ла Виола“ е в близост до местата даващи право на участие в европейските клубни турнири и се очаква през зимата да търси подсилване на своя състав, а Стефано Сенси може да се окаже добра опция пред тима от Флоренция.