Италианският шампион Ювентус доста трудно ще привлече Пол Погба в тима, смята трансферният експерт Джанлука Ди Марцио. В последните дни се заговори, че французинът не е щастлив на „Олд Трафорд“ и може да бъде продаден през януари или през следващото лято.

27-годишният халф е започнал като титуляр в едва 5 мача този сезон и наскоро сам призна, че това е „най-трудният му период в Юнайтед“. Наскоро „червените дяволи“ активираха клауза за автоматично удължаване на договора на Погба до 2022 година, но отново се зародиха спекулациите, че той може скоро да си тръгне.

Твърди се, че интерес към него има от Реал Мадрид и Ювентус. Ди Марцио обаче е на мнение, че заради финансовата криза, която удари клубовете след пандемията от коронавирус, Юве трудно ще може да си позволи да вземе Погба обратно.

„Това би била страхотна сделка. Погба има потенциал тотално да промени облика на един отбор. Халфовата линия на Ювентус има нужда от неговия талант, физическа сила и всеотдайност. Вярвам, че той би бил страхотно попълнение, но не съм сигурен, че Юве може да си го позволи заради икономическите трудности, които изпитва. Манчестър Юнайтед също е малко вероятно да помогне за по-лесното осъществяване на сделката, както например се случи с трансфера на Киеза от Фиорентина. Английските клубове искат да получат сериозни суми за играчите си и то веднага. Затова ситуацията е трудна в настоящия момент“, заяви Ди Марцио.