Трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус бе големият трансфер на лятото. Сега обаче спортният директор на "бианконерите" Фабио Паратици разкри, че португалецът всъщност не е бил първият избор на италианските шампиони.

"Минаваха ми различни мисли, Буфон си беше тръгнал, отборът бе спечелил седем шампионатни титли подред и бе претърпял тежко отпадане в Шампионската лига", сподели Партици пред "Гадзета дело Спорт": "Срещнах се с президента Андреа Аниели, Павел Недвед и ние бяхме на едно мнение. Трябваше да направим нещо, с което отново да мотивираме играчите, да шокираме цялата обстановка. Един положителен шок, който да ни вдигне на ново ниво."

Първото име, което е било вариант за подобен "положителен шок", е било това на голмайстора на Серия А Мауро Икарди!

"Имаше две опции. Първата? Да купим Икарди и да влезем в един невероятен театър, или да привлечем Кристиано Роналдо", разказва Паратици.

По това време обаче вариантът с Роналдо изглежда направо невероятен като и президентът Аниели не вярва в него. "Неговият агент Жорже Мендеш обяви на президента, че ако Юве иска сделката и изпълни неговите желания, той ще дойде в Ювентус. Той не иска друг отбор освен Ювентус. Няма опция Б, иска само Юве."

В крайна сметка сделката се случи и Роналдо премина в Торино срещу 117 милиона евро. Оттогава насам той вече има 31 двубоя за "бианконерите" с 20 гола в тях.