Интер се надява китайската му свръзка с Дзянсу Сунинг да му даде предимство в битката за подписа на полузащитника Муса Дембеле.

Белгийският национал, който навършва 31 години през следващия месец, обяви желание да напусне Тотнъм, с който има договор до лятото на 2019 година. Както можеше да се очаква, опашка от потенциални купувачи веднага се формира, като Наполи и Ювентус също са заинтригувани от възможността да привлекат толкова класен играч.

Наскоро тръгнаха слухове, че Дембеле е получил особено щедра оферта  да заиграе в Китай. Според водещите медии в Италия тези твърдения са чиста проба блъф от агентите на футболиста, за да се повиши неговата цена. Белгиецът действително се надява, че един ден ще заиграе в Китай, където би могъл да получи един последен изкусителен договор в професионалния футбол.

В тази връзка Интер е готов да му отправи интересно предложение. „Нерадзурите” ще поискат от играча да изкара един или два сезона на „Сан Сиро” преди да се прехвърли в дъщерния тим Дзянсу Сунин. И дата отбора са собственост на „Сунин Груп”, а това би могло да наклони везните в полза на Интер.

Съвсем друг е въпросът какво ще правят италианците с поставената от Тотнъм цена. „Шпорите” настояват за най-малко 30 милиона евро. На този етап Интер не може да предложи повече от 10 милиона.

Още по темата: 

Интер прати шеф лично да преговаря за халф на Тотнъм

Тотнъм продава петима футболисти

Още един белгийски национал изкушен от китайските милиони