Полският халф на Наполи Пьотр Желински е приел предложението на Интер да премине в клуба като свободен агент през следващото лято.

Както е известно, контрактът на Желински с южняците изтича след края на кампанията, а преговорите за ново споразумение са в глуха улица.

От това са се възползвали „нерадзурите“, които са се разбрали с полския национал за договор за 3+1 години при заплата от 4,5 млн. евро на сезон. От Интер обаче подозират, че играчът може да използва това споразумение, за да получи по-голямо възнаграждение от Наполи. Поради тази причина европейският вицешампион ще изисква подписване на предварителен договор още в първите дни на януари.

Преди няколко дни президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис коментира пред „Кориере дело спорт“ как вървят преговорите с Жиелински. „Разговаряме, като той каза, че иска да остане в Наполи до живот. Но между думите и действията е фактът, че като поляк, той се интересува от слънцето и морето само до определен момент. Може би е свикнал повече с определени мъгли“, заяви той.

29-годишният полузащитник е сред основните футболисти на партенопеите, като през настоящия сезон е записал 22 мача с 3 гола и 3 асистенции във всички турнири.