В Интер вече намериха заместник на Ромелу Лукаку. Нападателят е пред трансфер в Челси, а „нерадзурите“ вече са се насочили към нов човек за върха на атаката. Става въпрос за звездата на Торино и европейски шампион Андреа Белоти.

Според „Тутоспорт“ шефовете на Интер вече са готови да изпратят официална оферта. 27-годишният Белоти ще стане свободен агент следващото лято, ако не поднови договора си с Торино. „Биковете“ са му предложили нов контракт, но все още не е известно дали нападателят го е приел.

Белоти има и друго предложение – от руския Зенит, който е готов да извади 30 милиона евро. Андреа обаче не иска да ходи в Русия и по-скоро би се съгласил да отиде в Интер. Но това ще стане, след като Лукаку бъде обявен официално за играч на Челси.

„Сините“ пък са сигурни в трансфера. По-рано днес „Sky Sports“ написа, че лондончани са се съгласили да плати сумата от 115 милиона евро (97,5 милиона паунда) за нападателя. В момента адвокатите на клуба оформят всички необходими документи, за да бъде официализирана сделката. Челси предлага на Лукаку заплата от 12 милиона евро годишно и петгодишен договор.