Италианският шампион Интер може да бъде принуден да продаде един от четиримата си най-добри играчи, за да изчисти дълговете си. След напускането на треньора Антонио Конте ръководството на „нерадрзурите“ реши, че клубът трябва да продаде част от звездите си, за да облекчи финансовата си проблеми.

В резултат на това десният бек Ашраф Хакими беше продаден на Пари Сен Жермен за около 60 милиона паунда, а след това и нападателят Ромелу Лукаку се присъедини отново към Челси за 97,5 милиона паунда.

Сериозен интерес имаше и към Лаутаро Мартинес, но от Интер решиха, че не искат да се разделят с двамата си нападатели в един трансферен прозорец.

Сега обаче „Gazzetta dello Sport“ твърди, че „нерадзурите“ не са разрешили напълно финансовите си проблеми. Изданието посочва, че Интер все още може да бъде принуден да продаде един от най-ценните си играчи, за да събере достатъчно пари да изчисти оставащия дълг.

Интер все още трябва да намери около 85 милиона паунда, за да балансира бюджета си, а най-лесният и бърз начин да направи това би бил като продаде една от звездите си. Алесандро Бастони, Николо Барела, Милан Шкриниар и Лаутаро са споменати играчи, които биха могли да бъдат жертвани.

Смята се обаче, че Мартинес е на ръба да обвърже дългосрочно бъдещето си с клуба с нов договор.

Арсенал и Тотнъм имаха интерес през лятото към аржентинеца, докато „шпорите“ следят и защитника Милан Шкриниар.