Отборът на Интер е постигнал споразумение за личните условия на нападателя Един Джеко за двугодишен договор, съобщава „Sky Sports Italia“. Той е гласен за един от двамата заместници на напускащия в посока Челси Ромелу Лукаку.

В същото време „Gazzetta dello Sport“ съобщава, че спортният директор на Рома Тиаго Пинто е на базата на клуба и работи усилено по окончателното завършване на трансфера на нападателя в Интер.

Италианското издание допълва, че босненеца е все още в дома си в Хърватия и очаква окончателното развитие по сделката с идеята да отлети директно за Милано, където да премине медицински прегледи и да оформи последните детайли по сделката. След като премине медицински изследвания, Джеко ще подпише договор за две години.

От Рома са готови да пуснат Джеко в италианския шампион, но първо трябва да му намерят заместник. Най-споменаваното име е това на италианския национал Андреа Белоти, на когото му остава една година от договора с Торино.

Според „Calciomercato“ обаче „вълците“ ще трябва да се преборят с конкуренцията на Аталанта за 27-годишния нападател. Той може да бъде заместник на Дуван Сапата, който е вторият играч, сочен за наследник на Лукаку на „Джузепе Меаца“.

В същото време, бергамаските водят преговори с Челси за привличането на Тами Ейбрахам при евентуална продажба на колумбиеца.