Отборът на Манчестър Юнайтед сериозно обмисля да привлече свободния агент Пауло Дибала. Англичаните ще имат шанса да вземат аржентинеца, след като Интер се е оттеглил от надпреварата за него.

28-годишният футболист официално напусна Ювентус след изтичането на договора му в края на миналия месец и сега е свободен агент. Той записа 293 мача по време на седемгодишния си период с италианския гранд и отбеляза 115 гола, помагайки на клуба да спечели пет поредни титли и четири купи на Италия.

Но Дибала сега се е насочил към ново предизвикателство. Интер бе силно свързван с привличането на аржентинския национал, който дори се срещна с вицепрезидента на клуба Хавиер Санети миналия месец.

Но сега „ESPN“ твърди, че техният интерес е охладнял, след като успяха да върнат Ромелу Лукаку на „Джузепе Меаца“ под наем от Челси.

И Юнайтед, и Арсенал се стремят да доведат Дибала във Висшата лига. Изданието пише, че Юнайтед е на полпозишън за фланговия нападател. Представителите на южноамериканците се опитват да предизвикат интерес към своя клиент от Англия и се твърди, че те вече са провели разговори с ръководството на „червените дяволи“.

На „Олд Трафорд“ бяха разтърсени миналата седмица, когато нападателят Кристиано Роналдо поиска да напусне. „ESPN“ обаче допълва, че „червените дяволи“ настояват, че интересът към Дибала не променя позицията им, че Роналдо ще остане в клуба.