Финалистът в Шампионската лига – Интер, бързо е намерил алтернатива на провалените преговори с Челси за Ромелу Лукаку и имат нова приоритетна цел за подсилване в атака, съобщава журналистът Николо Шира.

Става въпрос за нападателя на Арсенал Фоларин Балогун, който през миналия сезон игра като преотстъпен в Реймс и привлече вниманието към себе си със своите 21 гола в 37 шампионатни срещи. Смята се, че неговата цена е около 50 млн. евро, като Милан и Челси също проявяват интерес към 22-годишния американски национал. Междувременно, Алваро Мората е бил предложен на „нерадзурите“ от посредници, като опитният играч е свързван отново с „росонерите“, но и с Рома и саудитски клубове.

Междувременно, Шира разкритикува директорите на „нерадзурите“ за това, че са повярвали на дадената от Лукаку дума, че ще се завърне в Интер.

„Без подписи на пазара контраатаките винаги са зад ъгъла. Това се случи с Тюрам (б.р. - Интер задмина Милан за него), а сега и с Биг Ром. Наивни Марота и Аузилио да вярват само на думата на RL. Тюрам също го направи преди две седмици. Не е първият, нито последният такъв случай на пазара. Грешка е да вярваме само на думата, само подписите са от значение. Същата грешка направиха и с Шкриниар: те бяха убедени, че са подновили договора му и се довериха на думите на играча, казвайки „не“ на 53 милиона евро от ПСЖ“, написа той в профила си в Twitter.