Английският шампион Манчестър Сити е получил добри новини относно нападателя на Интер Лаутаро Мартинес. Твърди се, че „гражданите“ проявяват сериозен интерес към аржентинския таран. Ливърпул също обаче следи ситуацията с нападателя.

Въпреки че Мартинес наскоро удължи договора с „нерадзурите“ до 2026 година, на „Джузепе Меаца“ са подготвени и за негово евентуалното напускане през лятото, като дори вече му търсят заместник.

„Tuttosport“ пише, че Интер е идентифицирал нападателя на Борусия Мьонхенгладбах Маркъс Тюрам като човекът, който ще запълни празнината, която би оставил Мартинес, ако той реши да напусне. Преговорите обаче вървят тежко, защото италианците не желаят да платят клаузата за откупуване на французина, която възлиза на 37,7 милиона паунда. „Нерадзурите“ имат притеснения и неприятните проблеми с коляното на Тюрам, които му попречиха да се присъедини към тях миналото лято.

Съобщава се, че тимът на Симеоне Индзаги е платил 16,5 милиона плюс още 4,4 милиона паунда в бонуси за Тюрам, преди той да получи контузия в коляното си, точно когато сделката е била на път да се осъществи.

Но, след като Сити и Ливърпул пламенно следят Мартинес, Интер отново е готов да се насочи към сина на френската легенда Лилиан Тюрам.

Въпреки това, дори ако Интер успее да си осигури услугите на Тюрам, Сити ще трябва също да отблъсне опита на Атлетико Мадрид да подпише с Мартинес. Съобщава се, че испанският шампион е пратил скаути да гледат Лаутаро в действие по време на градското дерби срещу  Милан (0:0) на „Сан Сиро“ миналата седмица.