Интер е насочил своя взор към централния бранител на Сампдория Йоахим Андерсен, тъй като има реална вероятност опитният Жоао Миранда да бъде продаден през зимата.

Стефан де Фрай и Милан Шкриниар се утвърдиха като титулярната централна двойка защитници за „нерадзурите” през настоящата кампания. Това остава много малко поле за изява пред 34-годишния Миранда, който не желае да прекара последните години от кариерата си в търкане на пейката.

Макар на този етап официални предложения за ветерана да липсват, в Италия тръбят, че и Порто, и Фламенго са заинтересовани от бившия ас на Атлетико Мадрид. При това положение Интер няма нищо против да се възползва, а парите от тази продажба ще инвестира в привличането на по-перспективна алтернатива.

22-годишният Андерсен е начело на списъка с възможните варианти. Неговата цена най-вероятно ще бъде от порядъка на 30-35 милиона евро, а като се имат предвид проблемите на „нерадзурите” с Финансовия феърплей, то сумата на този етап изглежда невъзможна като инвестиция през януари.

Интер ще се опита да договори наем със задължително откупуване в края, но ще трябва да се пребори с конкуренцията на Ювентус.