Интер се съгласи да продаде крилото Джонатан Биабиани на Спарта Прага, където отскоро е треньор бившият наставник на „нерадзурите” Андреа Страмачони.

Италианецът е много добре запознат с качествата на 29-годишния французин, който от години има славата на един от най-бързите футболисти на планетата. За бившият играч на Парма и Сампдория няма да има място на „Джузепе Меаца”, тъй като от лятото там стартират нов мащабен проект.

Спарта Прага назначи бивш треньор на Интер

Според уважавания италиански трансферен гуру Джанлука ди Марцио Интер и Спарта Прага са постигнали договорка, а оттук насетне всичко е в ръцете на Биабиани. Играчът сам трябва да реши дали иска да продължи кариерата си в най-успешния чешки клуб.

Кариерата на роденият в Париж играч може и да не е най-бляскавата, но той си спечели много фенове преди 3 години. На 18 септември 2014 година стана ясно, че той има сърдечна аритмия и ще отсъства от игра за неопределен период. Дори се чуха предположения, че след проваления си трансфер в Милан той ще спре с футбола. Французинът обаче се оказа упорит и не се отказа от любимата игра. На 10 юли 2015 година той подписа 4-годишен контракт с Интер като свободен агент. На 24 септември – след повече година извън професионалния футбол – той се завърна в игра в двубой срещу Верона.