Защитникът на Евертън Люка Дин е готов да се присъедини към Интер през януари, но претенциите на „карамелите“ бавят преговорите. Крайният бранител, който е бивш играч на Рома, иска да напусне „Гудисън Парк“ следващия месец, тъй като не е в добри отношения с треньора Рафа Бенитес.

„Gazzetta dello Sport“ съобщава, че както Интер, така и Наполи се интересуват от френския национал, но изглежда, че „нерадзурите“ са на полпозишън, за да осигурят услугите му.

Шампионите искат да вземат 28-годишния бранител под наем с опция за откпуването му, докато Евертън иска тази клаузата да бъде за задължителната му покупка, което е причината за стопираните преговори. Самият Дин е отворен към идеята да се присъедини към Интер и агентите на играча се опитват да помогнат на двата клуба да постигнат споразумение.

28-годишният французин не е единствената цел на „нерадзурите“, които търсят потенциален заместник на Иван Перишич. Очаква се хърватинът да напусне клуба след края на договора си през юни, а Филип Костич от Айнтрахт Франкфурт също е в полезрението на Интер, въпреки че сърбинът е по-вероятна цел за лятото.