Ръководството на Интер ще възобнови интереса си към крилото Малком. „Нерадзурите” възнамеряват да отправят оферта до Барселона за привличането на бразилския футболист под наем.

Според „Кориере дело спорт” италианският гранд е осъществил повторен контакт с агента на 22-годишния играч. Интер планира да включи и опция за откупуване в предложението си до Барселона, като предполага, че то може и да направи каталунците по-склонни към сключване на сделка.

През лятото на 2018 година Малком направи рисков ход, като в последния момент се отметна от обещанието си да премине в Рома, за да заиграе на „Камп Ноу”. Решението му не се оказа успешно, защото той има едва 3 гола в 15 участия дотук през сезон 2018/2019.

Наскоро агентът на футболиста – Леонардо Корначини – също наля масло в огъня на слуховете за преминаване в Интер. „Уважаваме Интер и техния спортен директор. Както и да е, повтарям: точно в този момент няма нищо на хоризонта. Малком определено е интересен играч за всеки европейски клуб, но той има дългосрочен контракт – до юни 2023 година – с „блаугранас”. Той се адаптира добре и сме уверени, че през следващия сезон ще се справи много по-добре”, каза Корначини пред „Калчомеркато”.

Ако Малком пристигне на „Джузепе Меаца”, то това поставя под въпрос дали други флангови играчи като Кейта Балде Диао и Матео Политано ще продължат да бъдат част от състава на Интер.