Интер работи за сензационен трансфер през следващия сезон, като ще се опита да докара на „Джузепе Меаца” Лионел Меси и халфът на Велес Сарсфийлд Тиаго Алмада. Бившият собственик на клуба Масимо Морато разкри, че желанието на клуба да привлече суперзвездата на Барса не е стихнало и от Интер ще опитат да изкушат Лео.

Според журналиста Мартин Кастия, който работи за TNT Sports, „нерадзурите” са готови да влязат в преговори с каталунския гранд. Кастиля потвърди, че желанието на Интер е сериозно и не е само мечта.

По този начин 32-годишният аржентинец ще си съперничи отново с Кристиано Роналдо, който играе за Ювентус. Меси има само още една година в своя контракт за Барса, като е най-скъпоплатеният играч в света, прибирайки по 70 млн. евро на сезон преди да бъдат снети данъците.

Според Кастия пък трансферът на Тиаго Алмада е формалност, след като Интер води в надпреварата с останалите клубове за подписа на сънародника на Меси. 18-годишният офанзивен играч е считан за бъдеща звезда в играта, а през този сезон има 9 гола в 45 мача.