Ръководството на Интер не се отказва и продължава да води преговори за привличането на Артуро Видал от Байерн Мюнхен. Италианците се опитват да издействат отбив от цената, която германският шампион е поставил на чилийския национал.

Според повечето медии в Италия „нерадзурите” искат 31-годишният южноамериканец, който преди време спечели 7 трофея с Ювентус (сред които 4 поредни шампионски титли – б.р.), да стане следващото голямо име в селекцията им. Ако грандът от Милано успее с начинанието си, то ще заформи страховито партньорство в центъра на терена предвид привличането на Раджа Наинголан.

Според „Кориере дело Спорт” Видал много би се радвал отново да вкуси от живота в калчото. В същото време Байерн е готов да го пусне, но само срещу подходящата цена. А нейният размер е 30 милиона евро.

Подобна сума не е във възможностите на Интер освен ако италианците не успеят междувременно да продадат част от ненужните си играчи. Интер се намира в силна позиция, тъй като по договора на Видал с Байерн остава само още сезон, което значи, че другото лято той потенциално може да бъде свободен агент.

Още по темата: 

Байерн постави цена на Артуро Видал

Видал може да спасява кариерата си  в Атлетико