Финалистът в Шампионска лига Интер вече се отказа от Ромелу Лукаку, но е намерил евтина негова алтернатива. Това е нападателят на Аталанта Дуван Сапата.

„Нерадзурите“ имат и други варианти за атаката си като Мехди Тареми и Фоларин Балогун, но иранецът е по-склонен на трансфер в градския съперник Милан, а американецът е прекалено скъп.

Именно заради това вариантът с привличането на Сапата изглежда най-реалистичен и евтин. 32-годишният колубмиец има договор само за още една година с бергамаските и цената му няма да е особено висока.

От Аталанта обаче може и да не пуснат Сапата да си тръгне толкова лесно. „Нерадзурите“ от Бергамо почти сигурно ще продадат Расмус Хойлунд на Манчестър Юнайтед и едва ли ще искат да се разделят с още един ключов играч в нападение.

Друг проблем може да бъде фактът, че Сапата е поредният играч, който е изкушаван с многомилионна оферта от Саудитска Арабия. Имайки предвид, че футболистът навлиза в последните години от кариерата си, може и сериозно да обмисли варианта да поиграе в Близкия изток.