Италианският вицешампион Интер явно вече се е примирил, че ще загуби своя защитник Милан Шкриниар, който е пред трансфер в Пари Сен Жермен. Gazzetta dello Sport твърди, че „нерадзурите“ са набелязали двама играчи, които биха могли да заместят словашкия национал.

Първият вариант е 19-годишният талант на Аталанта - Джорджо Скалвини, но неговата цена е твърде висока – около 40-50 милиона евро, а освен това интерес към него има от клубове от Висшата лига, както и от Байерн Мюнхен.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

Поради тази причина другата опция изглежда по-вероятна - 22-годишният Тиаго Джало от Лил, който може да бъде привлечен за 15-20 милиона евро. Интересното е, че португалецът е прекарал 6 месеца в академията на градския съперник Милан преди да бъде продаден на френския клуб като част от сделката за Рафаел Леао през 2019-а година.

Изданието допълва, че в Интер нямат намерение да отнемат капитанската лента на Шкриниар, тъй като се опасяват да не се стигне до разнобой в съблекалнята. Така или иначе, след като се завърне в игра, Марсело Брозович ще бъде в ролята на капитан, като Данило Д'Амброзио също е пред Шкриниар в клубната йерархия.

Старши треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, пък призна на пресконференцията си в събота, че не знае дали Шкриниар ще се присъедини към клуба като свободен агент през лятото, или ще бъде закупен през януари.