Ръководството на Интер ухажва усилено универсалния футболист на Ювентус Квадво Асамоа. Ганаецът, чийто договор изчита през лятото, вече се оглежда за нов отбор.

Милан отмъква шампион с 6 титли от Ювентус?

29-годишният футболист има цели 6 шампионски титли на сметката си с тима на „бианконерите”, като при повечето от тях имаше основни заслуги. Едва в последните 2 сезона тъмнокожият играч, който с еднакъв успех играе и като халф, и като краен защитник, загуби титулярното си място.

Челси с алтернативен вариант за нов ляв бек?

Преди началото на сезон 2017/2018 Асамоа беше много близо до трансфер в Галатасарай, който си остава една от опциите му. Сега обаче „Гадзета дело спорт” твърди, че Интер е успял да постигне принципна договорка с опитния играч относно заплата му. И двете страни изглеждали заинтересовани да приключат всичко колкото се може по-скоро.

Дотук са само спекулации, но се вярва, че един потенциален договор на Асамоа с Интер би бил за срок от 3 години при заплата от 3,5 милиона евро на сезон. Дотук през сезон 2017/2018 Асамоа е взел участие в общо 20 официални мача за Ювентус, в които е дал 1 асистенция.