Наставникът на италианския шампион Интер Симоне Индзаги иска „завършеният“ играч Иван Перишич да се споразумее за нов договор с клуба на фона на информациите за интерес към хърватския национал от страна на Тотнъм, Челси и Ювентус.

Перишич е играл във всички мачове на Интер с изключение на три през този сезон. В последно времесе твърди, че „нерадзурите“ все още не са дали съгласие относно исканията му за нов тригодишен договор на стойност от около 100 000 паунда.

Това може да позволи на Тотнъм да събере отново Перишич с Антонио Конте, като двамата спечелиха Серия А миналия сезон. Италианските медии също твърдят, че Челси също са готови да вземат 33-годишния футболист, след като сделката по закупуването на клуба от Тод Боели официално бъде одобрена от Висшата лига.

Запитан дали иска Перишич да остане, Индзаги каза на пресконференцията си преди последния ден от сезона:

„Разбира се, че искам. Той ме впечатли и надмина очакванията ми. Изправял съм се срещу него и като играч, той е топ футболисти. Той направи страхотен сезон. Той има качество и е завършен играч. Надявам се скоро да има добри новини за бъдещето му“, бяха думите на наставника на „нерадзурите“.

Перишич, който е силно свързан и с Ювентус, може да спечели четвъртия си домашен трофей в кариерата си, ако лидерът Милан загуби от Сасуоло в последния кръг от Серия А в неделя. Евентуално поражение на „росонерите“ ще даде на Интер титлата, ако пък те спечелят у дома срещу Сампдория.