Нападателят на Челси Тами Ейбрахам вече може да се счита за ново попълнение на италианския гранд Рома. Журналистът Джанлука Ди Марцио пише в „Twitter“, че англичанинът е дал съгласието си да подпише с римските „вълци“.

Фабрицио Романо пък дава подробности около детайлите по сделката. Ейбрахам трябва да пристигне още днес в Рим около 13:00 часа местно време, за да премине медицинските прегледи и да подпише договора.

„Джалоросите“ ще закупят директно правата на нападателя за сумата от 40 милиона евро, плюс бонуси, като тя ще бъде платена на вноски. Челси обаче ще включи клауза за обратно откупуване на стойност от 80 милиона евро, която ще бъде влезе в сила от юни 2023 година. Самият Ейбрахам пък ще получава 4-5 милиона евро заплата на сезон. Договорът му ще бъде до лятото на 2026 година.

В последните дни се писа, че нападателят има желание да остане в Англия, където интерес към него проявяваше Арсенал. „Артилеристите“ обаче не успяха да се споразумеят с Челси и по този начин Ейбрахам реши да приеме офертата на Рома. „Вълците“ пък са в търсене на нов нападател, след като се разделиха с ветерана Един Джеко, който подписа с Интер.