Арсенал постигна споразумение да подпише с полузащитника на Уест Хeм Деклан Райс в сделка на стойност над 100 милиона паунда, съобщи Sky Sports. 24-годишният английски национал вече е получил разрешение да премине медицински прегледи тази седмица преди преместването си в Северен Лондон, разкрива пък The Guardian.

В информацията се посочва, че Уест Хем е приел оферта на стойност 100 милиона паунда плюс 5 милиона в добавки, като гарантираната част от сумата се очаква да бъде платена на три вноски за две години. Очаква се английският национал да премине медицински тестове до края на седмицата, след което ще подпише дългосрочен договор с „артилеристите“.

Президентът на „чуковете“ - Дейвид Съливан, каза миналия месец, че джентълменското споразумение означава, че Райс може да напусне въпреки оставащата година от договора му с опцията да го удължи с още 12 месеца.

24-годишният Райс изигра общо 245 мача за Уест Хем, като в последния си двубой изведе тима с капитанската лента до първи трофей от 47 години насам с победа над Фиорентина във финала на Лигата на конференциите. Той ще бъде второто ново попълнение за Арсенал това лято, след като лондончани вече си осигуриха подписа на Кай Хавертц от Челси.

Ръководството на Уест Хям отхвърли две оферти от Арсенал и една от Манчестър Сити преди в крайна сметка да получи желаната сума за най-добрия си футболист.