Капитанът на Интер Мауро Икарди призна, че няма нищо против да получи предложения от други клубове и да ги разгледа, но в същото време за пореден път подчерта, че се чувства щастлив на „Джузепе Меаца”.

В договора на 25-годишния нападател фигурира освобождаваща клауза на стойност 110 милиона евро, валидна единствено за чуждестранни клубове през първите 2 седмици на юли. Напоследък името на аржентинския голаджия (166 шампионатни мача и 104 гола за „нерадзурите”) постоянно се споменава във връзка с Реал Мадрид.

„Има много слухове по мой адрес”, коментира футболистът пред радио „Онда Серо”. „Когато пристигне оферта, ще я разгледаме, но съм много щастлив тук, в Интер.”

Икарди е юноша на Барселона, а в сряда вечер ще получи шанс да излезе срещу бившия си тим за първи път след дебюта си (със Сампдория) в мъжкия футбол. „Жалко е, че Лео Меси няма да може да играе (заради контузия в лакътя – б.р.), винаги е чудесно, когато се изправяш срещу велики играчи. Той е най-добрият в света.”

„Знаем каква голяма загуба за тях е това. Ние сме в състояние да отидем на „Камп Ноу” и да го превземем. Разполагаме с нужните качества за тази цел”, добави Икарди.