Новият нападател на Милан Гонсало Игуаин разкри подробности около вихрещата се доскоро трансферна война около него. Аржентинецът заяви, че историята за интереса на Челси към него е била силно преувеличена.

„Сините” от Лондон бяха свързвани с 30-годишния играч главно заради назначението на Маурицио Сари за мениджър. Именно под ръководството на италианеца Ел Пипита изигра най-силния сезон в кариерата си – 2015/2016, когато вкара рекордните 36 гола в Серия А и изравни върховото постижение на Джино Росети.

„Високото мнение на Сари за мен не е нещо ново”, коментира Игуаин при представянето си като футболист на Милан. „Във всеки случай единственият човек там, който ме искаше, беше той. За разлика от Милан, където всички ме искаха.”

„Това е най-хубавото нещо за един футболист  - мотивацията и доверието, които могат да те отведат.”

„Клубната база в Миланело е всичко, което един играч иска да види: много терени, история и футбол в най-чиста форма. Направо те полазват тръпки. Миланело е нещо специално.”

„Играл съм с Лукас Билия в течение на 10 години за националния отбор на Аржентина. Възхищавам му се много и беше страхотно отново да се видим.”

„Кой ще вкара повече голове този сезон – аз или Мауро Икарди (звездата на градския враг Интер – б.р.)? Вече знаете отговора на този въпрос”, допълни Игуаин.