Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е направил звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо като цел №1 за лятото, съобщава „Telegraph“. Английският национал от дълго време е в полезрението на „червените дяволи“, като още миналото лято беше пред трансфер на „Олд Трафорд“, но двата клуба не успяха да се разберат за сумата по евентуалния трансфер.

Сега обаче британското издание пише, че Санчо остава основна трансферна цел, докато някои от играчите на Ман Юнайтед предпочитат отбора да привлече капитана на Астън Вила Джак Грийлиш.

Джак Грийлиш

източник: Gulliver/GettyImages

Смята се, че Санчо би излязъл на Юнайтед това лято около 75 милиона паунда, докато пък Хари Кейн, който почти сигурно ще напусне Тотнъм, двойно повече.

Междувременно някои играчи на „червените дяволи“, които са се изправяли срещу Грийлиш или са играли с него в националния отбор на Англия, го смятат за по-добрата опция, въпреки че и шампионът Манчестър Сити обмисля да привлече звездата на Астън Вила.

В същото време от Борусия Дортмунд са приели, че ще продадат Санчо това лято. „Bild“ съобщава, че от клуба ще си вземат „последното сбогом“ с английския национал. През изминалия сезон 21-годишният Санчо отбеляза 16 попадения и даде 21 асистенции във всички турнири.