Бъдещият нов мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг обмисля да привлече футболиста на Тотнъм Стивън Бергвайн, когато официално поеме поста на „Олд Трафорд“ през лятото, пише „Daily Mail“. Крилото на „шпорите“ беше близо до трансфер в Аякс през януари, където в момента начело е именно Тен Хаг.

„Шпорите“ обаче отказаха да се разделят с нидерландския национал след окуражаващото му представяне, включително двата решаващи гола в добавеното време при драматичната победа с 3:2 над Лестър. 24-годишният футболист обаче стартира само веднъж оттогава, а с привличането на Деян Кулушевски, който е предпочитан от Антонио Конте, времето му за изява се ограничи допълнително.

Изглежда Бергвайн е предопределен да напусне лондончани това лято и вероятно ще струва около 20 милиона паунда. Клубове от Германия и Франция също следят ситуацията.

52-годишният Тен Хаг обаче не се е отказал от идеята за привличането на Бергвайн, като ще се опита да го направи и в Манчестър Юнайтед, който може да стане и първото ново попълнение след пристигането му на „Олд Трафорд“. 

Кой обаче ще вземе Тен Хаг ще зависи и от това в кой турнири ще се класира Юнайтед за следващия сезон, тъй като паричните награди в Шампионската лига са значително по-високи от тези в Лига Европа и Лига на конференциите.