Бранителят на Ливърпул Бен Дейвис има желанието да опита да се бори за мястото си в клуба, въпреки интересът от Борнемут и Селтик към него. 25-годишният футболист е присъедини към „червените” през зимния трансферен прозорец, но още няма и една изиграна минута в официален мач за клуба от „Анфийлд”.

Юрген Клоп ще може да разчита за старта на новия сезон на Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, които в огромна част от предходната кампания не играха. Именно затова Дейвис бе закупен, а Озан Кабак дойде под наем от Шалке 04, за да може някой да партнира до Фабиньо в стартовия състав до края на сезона.

Ливърпул закупи официално бранителя от РБ Лайпциг Ибрахима Конате за 36 млн. паунда, което засилва факта, че Дейвис на дали ще играе някога за отбора.

Според Mirror обаче играчът иска да остане край река Мърси, след като е отказал офертите от „черешките” и шотландския гранд. Преди да дойде в Ливърпул Дейвис игра осем години за Престън, за който записа 145 мача, включително 19 през вече изминалата кампания.