От Милан са постигнали споразумение със свободния агент Дайчи Камада от няколко седмици насам, но все още не бързат с приключването на трансфера на японския национал.

Причината е, че “росонерите” се надяват да успеят вместо това да закупят Самуел Чукуезе от Виляреал, съобщават италианските медии.

Клубът ще може да подпише само с единия от двамата играчи. Причината е, че в Италия има следното правило за играчи без паспорт на страна членка на Европейския съюз: ако даден отбор вече разполага с повече от двама играчи от държави извън ЕС, то за новия сезон той може да привлече само двама подобни футболисти, като при втория трябва да се изпълни едно важно условие.

През изминалия сезон Милан разполагаше с цели петима играчи от страни извън Съюза: Девис Васкес, Фикайо Томори, Жуниор Месиас, Раде Крунич и Марко Лазетич.

“Росонерите” вече използваха първата си квота при трансфера на англичанина Рубен Лофтъс-Чийк от Челси, а за да могат да запълнят и втората, ще се наложи да продадат или освободят някого от гореспоменатите петима футболисти. Ако това се случи, миланският гранд ще може да привлече или атакуващия халф Камада, или нигерийското крило Чукуезе, но в никакъв случай и двамата.