Преминаването на задължителните медицински тестове е последния хърдел, през който трябва да мине Тимо Вернер, за да осъществи трансфера си в Челси. 

След като стана ясно, че Ливърпул се отказва от германския национал, именно "сините" отправиха оферта за нападателя, която той е приел. Въпреки това, трансферът още не е факт. Изданието "The Athletic" споделя, че това, което бави сделката е, че все германският стрелец не е преминал медицински преглед. 

"Вернер не може да лети до Великобритания заради правилата на Бундеслигата, свързани с коронавируса. Лекарите на Челси пък не могат да пътуват до Германия, защото след това трябва да са под карантина за период от 14 дни. От Челси биха могли да прибегнат до услугите на германски лекари, но по-скоро ще изчакат края на сезона в Бундеслигата (27 юни) или отпадане на част от мерките във Великобритания", обясни Хонингщайн.

В подкрепа на тази теза са и информациите от днешния брой на Bild, според които освобождаващата клауза на Тимо Вернер не изтича след 4 дни, а ще бъде активна още един месец - до 15 юли. Това означава, че Челси ще има достатъчно време да финализира трансфера.