Манчестър Юнайтед е пратил свои скаути да наблюдават в детайли играта на Садио Мане в последните мачове на Саутхемптън, твърдят английските медии. Очевидно „червените дяволи“ смятат да привлекат сенегалеца през януари, когато се отваря зимния трансферен прозорец.

Мениджърът Луис ван Гаал вижда в лицето на крилото потенциално решение на проблемите си в атака. През миналия сезон Мане вписа името си в историята на Висшата лига, като реализира най-бързия хеттрик, постиган някога в съвременната история на английския елит. Тъмнокожият футболист реализира три гола в мрежата на Астън Вила само за 2 минути и 56 секунди, с което подобри досегашното върхово постижение. То беше на Роби Фаулър от далечната 1994 година, когато той вкара три гола на Арсенал за 4 минути и 33 секунди.

23-годишният техничар бързо се утвърди като основна фигура в състава на Роналд Куман, затова не е чудно, че при загубата от Манчестър Сити през миналия уикенд на „Етихад“ е имало съгледвачи на Юнайтед.

Със сигурност „светците“ не желаят да се лишат от Мане по средата на сезона, така че „червените дяволи“ ще трябва доста да се постараят с параметрите на своята оферта.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS