Хърватският национал на Барселона Иван Ракитич попада в полезрението на Пари Сен Жермен, твърди Mundo Deportivo.

Според каталунското издание тази информация е притеснителна за клуба, при все, че освобождаващата клауза на полузащитника е 125 милиона евро. Сума, която в никакъв случай не би се оказала спънка за френския колос.

Междувременно интересът на ПСЖ към хърватина съвпада с желанието да испанския шампион да привлече Адриен Рабио. Халфът, чийто договор изтича през 2019 година, отказа да поднови с първенеца на Лига 1, като се очаква най-късно до зимата да премине на „Камп Ноу“. При все желанието на състава, воден от Томас Тухел да има в редиците си Ракитич, на дневен ред излиза опцията за размяна на футболисти. Тя обаче не е така изкушаваща за „блаугранас“, които все пак не желаят да се лишават от услугите на качествен футболист като Ракитич, който впечатли и с изявите си на Мондиала с „шахматистите“.

Междувременно по-рано имаше слухове и за интерес отстрана на ПСЖ към Серхио Бускетс. Тези информации не смущават толкова шефовете на „Камп Ноу“, тъй като с него вече има договорка за нов договор. Говори се, че освобождаващата му клауза ще бъде завишена на 500 милиона евро.

Бускетс: Ще бъдем там, където се решават титлите

Какво става, когато Меси открие головата сметка на Барса в Ла Лига?