Манчестър Юнайтед ще започне да подготвя документацията по отношение на трансфера на нападателя на Аталанта Расмус Хойлунд още днес, за да може да приключи успешно сделката в началото на следващата седмица, твърди журналистът Фабрицио Романо.

Датският национал вече е говорил повече от три пъти с мениджъра Ерик тен Хаг и ще подпише договор до лятото на 2028-а година с опцията за допълнителни 12 месеца - до 2029-а година. „Бергамаските” пък ще получат 75 милиона евро за правата на Хойлунд, а още 10 милиона евро могат да влязат в касата на клуба под формата на бонуси.

Тен Хаг има желание да увеличи атакуващата мощ на отбора си, на който му липсваше авангардно острие. „Червените дяволи“ завършиха трети във Висшата лига, но отбелязаха само 58 гола - 36 по-малко от шампиона Манчестър Сити.

Хойлунд се присъедини към Аталанта през август 2022-а година и вкара 10 гола в 34 изяви през миналия сезон. Той ще стане третото голямо попълнение на „Олд Трафорд“ през летния трансферен прозорец след привличането на полузащитника на Челси Мейсън Маунт и вратаря на Интер Андре Онана.