Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес заяви, че неговият клуб ще бъде принуден през лятото да прави неща, които не му допадат, а именно – да хвърли крупни суми за нови попълнения. Според бившия германски национал това е единственият път пред баварците, за да не изостанат твърде много от другите европейски грандове и преди всичко топ тимовете от Англия.

В събота Байерн ще се опита да защити трофея си в Бундеслигата буквално в последния кръг, когато се нуждае от победа над Айнтрахт Франкфурт, за да остави въпроса извън всякакво съмнение. Като се има предвид и предстоящия финал за Купата на Германия, кампанията може да завърши с дубъл, но горчилката остава най-вече заради отпадането от Ливърпул в 1/8-финалите на Шампионската лига. Тогава Байерн се оказа тотално надигран и най-вече тези мачове форсираха предстоящото освежаване на състава.

Престижните и вече сигурни трансфери за лято'2019

Значими фигури като Ариен Робен, Франк Рибери и Рафиня вече обявиха, че си тръгват от „Алианц Арена” след края на кампанията, което значи, че трябва да се намерят адекватни заместници. Байерн вече има уговорени два трансфера – на защитниците Бенжамен Павар (от Щутгарт) и Люка Ернандес (от Атлетико Мадрид), като вторият е рекорден за клуба и Бундеслигата със своите 80 милиона евро.

„Не ми се иска да купувам играч за 80 или 100 милиона евро. Ако обаче искаш да не изоставаш от Манчестър Сити, Ливърпул или Барселона, то тогава трябва да правиш неща, които не ти допадат. Купихме Ернандес, хубавото е, че можем да си го позволим чрез нашите собствени пари”, коментира Хьонес.

„Наистина смятам, че парите вкарват голове. Англичаните получават 3 милиарда от телевизионни права, ние получавам 1 милиард. Сега можете да се убедите, че те инвестират и в инфраструктура. Взимат треньори и мениджъри. Ще бъде много трудно да ги свалим от върха”, добави шефът на Байерн.