Скандалният футболист на Арсенал Гранит Джака е на път наистина да се раздели с лондонския тим, след като немският Херта Берлин вече е започнал преговори с „артилеристите“, това съобщава „RMC Sport“.

27-годишният швейцарец, който има договор с „топчиите“ до лятото на 2023 година, се забърка в сериозен скандал по-рано през сезона. При смяната си в 61-ата минута по време на срещата между Арсенал и Кристъл Палас, Джака иронизира феновете на „артилеристите”, които го освиркваха. Нервите на швейцарския национал не издържаха. Джака подкани феновете да го освиркват по силно и сложи ръка на ухото си, показвайки, че не ги чува. Според някои източници, Джака дори си позволил да напсува феновете на лондончани. Непосредствено преди да влезе в тунела, капитанът на Арсенал свали фланелката си, което предизвика още по-бурни реакции от страна на привържениците на „топчиите”.

След случката тогавашният мениджър на тима Унай Емери отне и капитанската лента на Джака.

Тепърва ще се разбере дали новият наставник на лондончани Микел Артета ще разчита пълноценно на бившия играч на Борусия Мьонхенгладбах.

От Херта пък са се обърнали именно към Джака, след като са ударили на камък с привличането на Лука Тусарт от Олимпик Лион.