Хари Кейн не иска да започва преговори за нов договор с Тотнъм преди края на Световното първенство, което стартира следващия месец. Капитанът на Англия има по-малко от две години от настоящия си контракт, а през последните месеци той беше свързван с трансфер в германския шампион Байерн Мюнхен.

Въпреки ситуацията си, Кейн запазва спокойствие и изглежда не бърза да обвързва бъдещето си с лондончани. Според „Evening Standard“, 29-годишният нападател в момента е фокусиран върху това да завърши по най-добрия начин първия полусезон във Висшата лига с Тотнъм, преди да се отправи за Катар. Това означава, че разговорите по новия му договор са спрени, докато той се върне в северен Лондон след Мондиала тази зима.

Изданието добавя, че „шпорите“ също се надяват да удължат договорите на Пиер-Емил Хойберг и Ерик Дайър. Смята се, че разговори с последния също няма да има преди Световното първенство. Контрактът на Дайер също изтича през лятото на 2024-а година, докато този на Хойберг  - през 2025-а година.

Кейн винаги е казвал, че ще бъде готов да обсъди оставането си в клуба, но се смята, че има иска да изчака развитите по темата около интереса към него от страна на Байерн и Манчестър Юнайтед.