Хари Кейн може да е изиграл последния си мач с фланелката на Тотнъм Хотспър. В опит да избегне загубата на най-добрия си играч без пари по това време следващата година, се смята, че ръководството на „шпорите“ неохотно е готово да продаде 29-годишния нападател за около 100 милиона евро.

Въпреки че се смята, че Манчестър Юнайтед е предпочитаната дестинация на английския капитан, е малко вероятно лондончани да преговарят с пряк конкурент, то Байерн Мюнхен на Томас Тухел, който вече изпрати две оферти, се смята за фаворит.

Според германския трансферен експерт и журналист на Bild - Кристиан Фалк, баварците се надяват, че могат да финализират сделката за Кейн още преди следващата проверка на Тотнъм срещу Шахтьор Донецк в началото на август.

„Байерн Мюнхен работи усилено по трансфера на Хари Кейн“, заяви Фалк в колонката си за CaughtOffiside.

„Клубът все още е много положително настроен за сделката и се надява, че англичанинът е изиграл последния си мач за Тотнъм срещу Лайън Сити Сейлърс. Те биха искали да завършат сделката преди следващия мач на „спърс“ срещу Шахтьор Донецк на 6 август в Лондон“, допълва Фалк.

Откакто направи дебюта си за първия отбор през 2011-а година, Кейн, отбеляза 280 гола и направи 64 асистенции в 435 мача във всички турнири.