Звездата на Тотнъм Хари Кейн е готов да се събере отново с Маурисио Почетино на фона на информациите, че наставникът на Пари Сен Жермен ще се опита да го вземе със себе си, ако бъде избран за новия мениджър на Манчестър Юнайтед.

28-годишният нападател игра под ръководството на Почетино в Тотнъм за повече от пет години, като двамата изградиха силна връзка помежду си. Двамата стигнаха до финала на Шампионската лига през 2019 година, като бяха и сигурни участници в топ 4 на Висшата лига, постижения, към които Юнайтед се стремеше през ерата след Сър Алекс Фъргюсън.

Аржентинският треньор, който има договор с ПСЖ до юни 2023 година, в момента е фаворит да замени временния мениджър на „червените дяволи“ Ралф Рангник в края на сезона и се твърди, че желае да доведе Кейн на „Олд Трафорд“, ако бъде назначен.

„The Telegraph“ пише, че Кейн се смята за потенциален лидер на отбора и голмайстор, който липсва на Юнайтед, откакто Робин ван Перси реализира 26 гола в последния сезон на Фъргюсън.

Източници, близки до капитана на Англия, твърдят, че той би искал да работи отново с Почетино, макар че негово напускане на Тотнъм би било изключително сложно. Кейн беше близо до трансфер в Манчестър Сити миналото лято, като според информациите той се е разбрал с „гражданите“ за личните си условия, но исканата цена от страна на президента на „шпорите“ Даниел Леви от 160 милиона паунда, е провалила сделката.

Наскоро Рангник даде да се разбере, че „червените дяволи“ трябва да привлекат нападател през предстоящия летен трансферен прозорец, тъй като Единсон Кавани и Кристиано Роналдо са съответно 35 и 37 години.