Звездата на Уест Хем Юнайтед - Пабло Форналс, е близо до трансфер в Реал Бетис. 27-годишният испански полузащитник пристигна при „чуковете“ от Виляреал през 2019-а година. Оттогава той записа над 150 изяви във Висшата лига и помогна на отбора да спечели Лига на конференциите миналия сезон.

Но идването на Калвин Филипс под наем от Манчестър Сити добави повече конкуренция в средата на терена. Форналс стартира само четири пъти във Висшата лига през този сезон и няма попадение на сметката си до момента.

Той навлезе в последните шест месеца от договора си и е свободен да преговаря с клубове от чужбина, където да премине като свободен агент през лятото. TEAMtalk твърди, Форналс вече дори е договорил личните си условия с Бетис, където треньор е бившият мениджър на Уест Хем Мануел Пелегрини. Именно чилиецът го доведе на „Лондон Стейдиъм“ преди пет години.

Mundo Deportivo пък пише, че Уест Хем и Бетис в момента преговарят за негов трансфер още през януари. Смята се, че сумата, която испанците ще платят е около 10,25 милиона паунда.