Футболистът на Тотнъм Танги Ндомбеле се надява да напусне клуба още този месец, твърди „The Athletic“. Халфът беше освиркан от част от феновете на „шпорите“ в неделя, след като бавно напусна терена, когато беше заменен при победата с 3:1 за ФА Къп над Моркамб.

Мениджърът Антонио Конте също не е останал доволен от реакцията на френския национал, както и ръководството на лондончани.

Сред източници, близки до играча и клуба, един негов трансфер би било най-доброто решение за всички страни. Ндомбеле искаше да напусне Тотнъм още през лятото, а сега лондончани са отворени за продажбата му този месец, ако успеят да намерят купувач.

Остава въпросът, че Ндомбеле, който е рекордният трансфер на „шпорите“, получава по 200 000 британски лири на седмица и ще бъде трудно да се намери клуб, който да му осигури подобна заплата. Ндомбеле също та има договор до лятото на 2025 година.

Миналата година се твърдеше, че Барселона следи френския национал, но все още няма заинтересовани през този трансферен прозорец.

Изданието допълва, че е малко вероятно „шпорите“ да си върнат голяма част от дадената за него сума през 2019 година, след като платиха на Лион 55 милиона паунда, а първоначалният приоритет ще бъде намирането на клуб, който да плаща заплатата на Ндомбеле, или поне част от нея. Тогава един наем би имал смисъл, ако не могат да се договорят за постоянен трансфер.