Полузащитникът на Саутхемптън Марио Лемина предпочита да премине в Манчестър Юнайтед пред това да заиграе в Арсенал. Двата гранда на Висшата лига проявяват интерес към бившия футболист на Ювентус.

Наскоро 25-годишният габонец пусна в социалните мрежи собственоръчно направен клип с най-добрите му моменти с екипа на „светците”. Последното говори за ясното желание на Лемина да форсира свой изходящ трансфер.

Изглежда обаче, че дори присъствието на неговия сънародник Пиер-Емерик Обамеянг на „Емиратс” няма да е достатъчно, за да насочи взора на Лемина към „артилеристите”. Според „Дейли Стар” Саутхемптън пък вече е разрешил на играча да води преговори с Манчестър Юнайтед, който се подготвя за потенциалната раздяла с Пол Погба.

Лемина има 1 гол в 49-те си двубоя за Саутхемптън във всички турнири през последните два сезона. Клубът го закупи от Ювентус през лятото на 2017 година срещу 15,4 милиона паунда, което по онова време си беше рекорд за южняците. В Торино Лемина спечели 2 шампионски титли на Италия.