Полузащитникът на РБ Лайпциг Амаду Хайдара предизвика допълнителни спекулации относно евентуално негово преминаване в Манчестър Юнайтед, след като призна, че е бил фен на „червените дяволи“ като дете. Малийският национал отиде още по-далеч и посочи пет звезди на Юнайтед, които е боготворил през детството си.

Временният наставник на Юнайтед - Ралф Рангник ще бъде главно действащо лице през януарския трансферен прозорец и се очаква да подсили своята полузащита предвид слабата форма на Скот Мактоминей и Фред. Има всички шансове Рангник да гледа на Хайдара като на идеалното си първо попълнение на "Олд Трафорд", като се има предвид, че полузащитникът и германският мениджър се познават от съвместния им престой в Лайпциг.

"Всеки имаше любим отбор като бяхме деца. Моят беше Манчестър Юнайтед", каза Хайдара пред германския вестник Билд.

„Бях голям фен на Кристиано Роналдо, харесвах също Пол Скоулс, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар и Андерсон. Но искам да кажа, че сега съм в Лайпциг и се чувствам добре", продължи малиецът.

Халфът говори и за отношенията си с Рангник, като призна, че германеца е показал голяма вяра в него в началото на кариерата му: „Да, Ралф изигра много голяма роля в моята кариера. Лайпциг ме искаше и когато имах контузия в коляното“.