Полузащитникът на Ювентус Сами Кедира призна, че би искал да продължи кариерата си във Висшата лига и това може да се случи още през януарския трансферен прозорец. 33-годишният бивш германски национал е считан за ненужен в Торино и не е играл за "бианконерите" от ноември 2019 година насам, но въпреки това продължава да се готви с първия тим под ръководството на Андреа Пирло. Очаква се през януари ръководството на Юве да опита да продаде Кедира, за да облекчи бюджета си за заплати.

"В колекцията ми все още липсва Висшата лига. Да играя там би било черешката на тортата. Във футбола в Англия има по-малко почивки и повече контраатаки, но аз точно това харесвам. Правя много допълни тренировъчни сесии с фитнес треньорите, за да съм готов за по-високото темпо и по-големия интензитет във Висшата лига. Сърцето ми казва, че искам все още да играя футбол, и то във Висшата лига, и работя здраво, за да го постигна", сподели бившият играч на Реал Мадрид.

Кедира е свързван с трансфер в два отбора, които са водени от треньори, с които той е работил на "Сантяго Бернабеу" - Евертън на Карло Анчелоти и Тотнъм на Жозе Моуриньо. "И двамата са невероятни личности, от които аз съм научил много за играта и за себе си. Сега и двамата водят отбори, които имат важна роля в първенството. Нека видим какво ще стане", коментира халфът.