Полузащитникът на Ювентус Емре Джан разкри, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е бил тъжен от решението на играча да напусне английския тим през миналото лято.

Джан вкара 14 гола в 167 двубоя за мърсисайдци, като остави своя договор да изтече и премина в Ювентус като свободен агент. 25-годишният германец неведнъж призна, че е искал ново приключение, както и трофеи във визитката си.

„Клоп беше много разочарован, когато чу, че напускам Ливърпул”, призна Емре Джан. „Аз му обясних обаче, че търся ново приключение и той ме разбра. Знаеше, че това не е избор срещу него или клуба, а просто в името на новото предизвикателство с Ювентус.”

„Все още поддържам връзка с него и винаги ще бъда благодарен на Ливърпул. Дотук всичко се развива добре, но още не сме спечелили нищо. Искаме и скудетото, и Шампионската лига. Имам невероятно желание да вдигна двата трофея заради клуба и града Торино.”

„Нашите съперници са силни, сега играем срещу Аякс в Шампионската лига, а те елиминираха Реал Мадрид. Ние сме силен отбор и ако използваме качествата си, сигурен съм, че ще достигнем до полуфиналите”, допълни Джан.