Полузащитникът на Челси - Матео Ковачич, е трансферна цел на Манчестър Сити. Договорът на хърватския национал със „сините“ изтича през лятото на 2024-а година. В същото време звездата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, си остава основна цел за „гражданите“, но се очаква редица халфове да напуснат „Етихад“ през лятото, което отваря възможност за закупуването на повече от един играч на тази позиция.

Ковачич е привлякъл интереса на Манчестър Сити, а футболистът е изправен пред важно решение относно бъдещето си в Челси, пише The Telegraph. Хърватинът е един от редицата играчи, чийто договори с лондончани изтича другото лято, а на „Стамфорд Бридж“ са решени да избегнат сценарий, при който всички те влизат в последните 12 месеца от своите настоящи сделки.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

В подобни на Ковачич ситуации в Челси се намират още Мейсън Маунт, Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк, Пиер-Емерик Обамеянг, Сесар Аспиликуета и Тиаго Силва.

Именно от това са готови да се възползват от Сити, като се споменава, че мениджърът Хосеп Гуардиола е голям почитател на Ковачич и се очаква да направи промени в полузащитата си през лятото.

Както вече стана ясно, цел №1 на Сити за халфовата линия е Джуд Белингам, но клубът е изправен пред сериозна конкуренция за неговия подпис от страна на Ливърпул, Реал Мадрид и Челси.

Бъдещето на Илкай Гюндоган, който е желан от Барселона, и Бернардо Силва остава несигурно, а остава да видим какво ще се случи и с Калвин Филипс, който няма голямо влияние в тима на „гражданите“, откакто се присъедини от Лийдс Юнайтед миналото лято.