Футболистът на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс е близо до присъединяването си към Рома под наем за остатъка от сезона, пише „Sky Sports“. „Вълците“ от Рим се нуждаят от подсилване и наставникът Жозе Моуриньо не е предвидил да харчи големи суми пари през януарския трансферен прозорец, така че клубът от Серия А проучва пазара само за наеми.

24-годишният Мейтланд-Найлс изигра осем мача във Висшата лига за Арсенал този сезон, но не е участвал в двубой за „артилеристите“ от ноември насам.

Английският национал може да играе еднакво добре в халфовата линия или на двете позиции на краен защитник. Той искаше да се присъедини към Евертън през лятото, след като прекара втората половина на миналата кампания под наем в Уест Бромич Албиън. Юношата на Арсенал има 132 мача за клуба и спечели три пъти ФА Къп. Договорът му на „Емиратс“ изтича през 2023 година.  

Рома вече привлече Тами Ейбрахам от бившия клуб на Моуриньо Челси. Португалецът е склонен да увеличи дълбочината на състава си. Мейтланд-Найлс има пет мача за националния отбор на Англия, но не успя да си извоюва повече игрови минути под ръководството на испанеца. "Джалоросите" вече разполагат с Крис Смолинг и ако вземе Мейтланд-Найлс, бройката на англичаните в редиците на „вълците“ ще достигне трима.

Междувременно продължават да се увеличават спекулациите относно бъдещето на Александър Лаказет и Еди Нкетия, чиито договори изтичат през лятото, докато Пиер Емерик-Обамеянг наскоро беше лишен от капитанската лента след дисциплинарно нарушение и също може да бъде продаден.