Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е пътувал до Монако в неделя, за да проведе личен разговор със своя агент Мино Райола. Според германския вестник „Ruhr Nachrichten“ освобождаващата клауза в размер на 75 милиона евро, за която се знае от доста време, заложена в договора на играча с „жълто-черните“, трябва да бъде активирана до 30 април.

Твърди се, че норвежецът вече е договорил личните си условия с Манчестър Сити, но все още няма нищо официално, докато въпросната клауза не се задейства. Предполага се, че поводът за визитата на 21-годишния нападател е свързван именно с този въпрос.

Халанд не за първи път пътува до Монако, за да говори с Райола за бъдещето си. Той е заминал след възстановителната тренировка в неделя. В понеделник играчите на Борусия са имали почивен ден, така това е било отличен момент за тази среща, ако наистина информациите за крайния срок за активирането на клаузата са истина.

Минути преди съботното дерби с Байерн спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк призна, че в клуба няма да бъдат изненадани, ако Халанд заиграе във Висшата лига през следващия сезон.